Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba

Međunarodni dan vjerskih sloboda / Меѓународен ден за верските слободи

U četvrtak, 25.01.2024., u Novinarskom domu u Zagrebu održan je godišnji prijem Koordinacije vijeća povodom Međunarodnog dana vjerskih sloboda koji se obilježava posljedne subote u siječnju. Ove godine je to bilo 27.01.

Tim povodom upriličena je svečana dodjela zahvalnica najboljoj medijskoj kući ( OTV), najboljoj emisiji (Prizma) te najboljem novinaru (Željka Mandić, HRT).

Okupljenim sudionicima obratio se predsjednik Koordinacije vijeća Armin Hodžić i naglasio da su mediji naš most prema građanima Zagreba i RH.

Među uzvanicima bili su predstavnici veleposlanstava, vjerskih zajednica u RH, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine u RH, Tibor Varga, voditeljica Odjela za nacinalne manjine Grada Zagreba, Ljiljana Klašnja, Tanja Horvatin iz Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Grada Zagreba, predsjednici i predstavnici Vijeća nacionalnih manjina Grada Zagreba. 


Меѓународен ден за верските слободи

Во четврток, 25.01.2024., во Новинарскиот дом во Загреб се одржа годишен прием на Координацијата на Советите по повод на Меѓународниот ден за верските слободи, кој се одржува во последната сабота во јануари. Оваа година тоа беше на 27.01.

По тој повод се одржа свечено доделување на благодарници за најдобрата медиумска куќа (ОТВ), најдобрата емисија (Призма) и најдобра новинарка (Жељка Мандиќ, ХРТ).

На присутните им се обрати претседателот на Координацијата Армин Хоџиќ кој истакна дека медиумите се нашиот мост до граѓаните на Загреб и РХ.

Меѓу гостите беа присутни претставници на амбасадите, верските заедници во РХ, претседателот на Советот за национални малцинства во РХ, Тибор Варга, раководителот на Одделот за национални малцинства на Град Загреб, Љиљана Клашња, Тања Хорватин од Канцеларијата за меѓуградска и меѓународна соработка и унапредување на човековите права на Град Загреб, претседателите и претставниците на Советите на националните малцинства на Град Загреб.