Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba

Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba podijelilo poklon pakete korisnicima udruge CeDePe / Советот на македонското национално малцинство за Град Загреб подели подарок пакети на корисниците на здружението ЦеДеПе

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca i predstojećih božićnih blagdana, Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba i ove se godine ističe kontinuitetom u pružanju pažnje i ljubavi tim osobama.

U petak, 15. prosinca, nazočili smo božićnoj svečanosti, koju je organizirala udruga CeDe Pe, na kojoj je Vijeće uručilo prigodne poklon pakete s kojima smo pružili podršku njihovom radu. Osigurali smo potrebni materijal za njihove kreativne radionice. Na božićnoj svečanosti nastupili su članovi/ce MKD „Ohridski biser“ iz Zagreba. Na taj način korisnicima udruge CeDePe u ime svih Makedonaca uputili smo najiskreniju poruku i najljepši dar– osjećaj istinske ljubavi i povezanosti, te čestitali predstojeće blagdane.

Советот на македонското национално малцинство за Град Загреб подели подарок пакети на корисниците на здружението ЦеДеПе

По повод Меѓународниот ден на лицата со потешкотии кој се обележува на 3 декември и предстоечките божиќни празници, Советот на македонското национално малцинство за Град Загреб и оваа година се истакна со континуирано пружање на внимание и љубов кон лицата со потешкотии.

Во петок, на 15 декември 2023 г., присуствуваме на божиќната свеченост која ја организираше здружението ЦеДеПе, на која Советот на корисниците на здружението им врачи подарок пакети со кои пруживме подршка во нивната работа. Им обезбедивме потребни материјали за нивните креативни работилници. На божиќната свечаност настапија и членките/ите на МКД „Охридски бисер„ од Загреб. На тој начин на корисниците на здружението ЦеДеПе, во име на сите Македонци им упативме најискрена порака и најубав подарок / чувство на вистинска љубов и поврзаност.