Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba

Средба со заменик министерот за надворешни работи Фатмире Исаки / Susret sa zamjenicom ministra vanjskih poslova Fatmire Isaki

Средба со заменик министерот за надворешни работи Фатмире Исаки

Заменик министерот за надворешни работи Фатмире Исаки на 11 октомври 2023 г. оствари средба со советниците и председателката на Советот на македонскотонационално малцинство на Град Загреб гѓа Иринка Агелова-Попржан.Средбата Read more

Opširnije

Svečani koncert povodom Dana Vijeća makedonskenacionalne manjine u Gradu Zagrebu

U subotu, 7. listopada 2023. godine Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba svečanim koncertom je obilježilo Dan Vijeća. Nastupio je Ženski omladinski zbor „Menada“ iz Tetova, pod dirigentskom palicom prof.dr.sc Ivice Zorića.Organizatori koncerta su Read more

Opširnije

Денови на националните малцинства во Град Загреб / Dani nacionalnih manjina Grada Zagreba

Денови на националните малцинства во Град Загреб

Овој викенд, во Загреб, на Зрињевац, традиционално се представија националните заедници кои живееат и работат во Загреб. Во сабота, на 30 септември и во недела на 1 октомври, 2023 г. македонското Read more

Opširnije