Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba

Свечано обележен Денот на независноста 8 – ми септември

По повод Денот на независноста на Р.С. Македонија, Советот на македонското национално малцинство за Град Загреб на 8 септември 2023 г. организираше свечено одбележување на државниот празник. На свеченоста присуствуваа бројни македонските граѓани иселени во Загреб, Mакедонци на привремена Read more

Opširnije