Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba

Proslava Međunarodnog dana žena 8.ožujak

Po povodu Međunarodnog dana žena 8.ožujka,Vijeće MNM GZ održalo je predavanje Neovisna žena/Uspješna žena u subotu 4.3.23g. u dvorani Toše Proeski.

Monika Kordić-poduzetnica, Despina Belčovska Velinska profesor makedonskog jezika, Kristina Todoroska Budna-liječnica i Biba Dodeva estradna umjetnica i osnivač „Udruge Borke“ pričale su o ženama u različitim profesijama i njihovo snalaženje između obitelji i karijere ,borbi žene da bude ispunjena i jednaka u današnjem društvu.Znak podrške ženama pokazao je Ivan Dimoski član Vijeća MNM GZ koji je pročitao pjesme posvećene ženi.

8 ožujak je dan kad se slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola i njihova borba za jednakost, pravo glasa kao i emancipaciji žena.

Nastanu su prisustvovale,opunomoćena ministrica gđa Maja Balaburski Apostolova,prof.Natalija Popovska-direktorica makedonskog kulturno informativnog centra u Zagrebu,protoerej stavrofor otac Kirko Velinski,Kostadinka Velkovska-glumica,nastavnice makedonskog jezika Ivana Brezovec i Brankica Bogatinov, prof.Zorica Velinovska članica Vijeća NM Republike Hrvatske.

Na muziku iz opere Karmen nastupila je balerina Afrodita Siljanoska iz srednje baletne škole u Zagrebu,a zastupljenost žene u makedonskoj pjesmi dočarali su nam muzički umjetnici Stefko Kačurov i Safiudin Alimoski.Sve prisutne je pozdravila predsjednica Vijeća gđa Katerina Zeković i zahvalila se članovima Vijeća na dosadašnjem zalaganju i radu u Vijeću.Predavanje je završeno podjelom ruža.