Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba

24 Мај ден на големите македонски и сесловенски просветители светите браќа Кирил и Методиј

24 мај во Македонија и ширум светот, традиционално е исполнет со богати прославии настани по повод oдбележувањето на Денот на сесловенските просветители светите Кирил и Методиј.

Оддаваме почест на светите браќа Кирил и Методиј, основоположниците на словенската писменост и Read more

Opširnije