Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba

VIRTUALNA IZLOŽBA ,,Makedonija kao inspiracija“

Obavještavamo vas da je virtualna izložba ,,Makedonija kao inspiracija” objavljena na web stranici http://makedonci-zagreb.pw/2/izlozba/ te ovim vas putem pozivamo da ju pogledate.

Velika nam je bila čast upoznati kreativnost učenika Osnovnih škola Grada Zagreba  koji su nas pozitivno iznenadili velikim odazivom te svojim stvaralačkim likovnim vještinama,  slobodom izražavanja, voljom i otvorenošću, koji nisu ostali skriveni u njihovoj mašti već su na ovaj način, kroz likovne radove, postali dostupni i široj publici. U javnom natječaju, objavljenom 8. prosinca 2020., bili su definirani osnovni uvjeti natječaja te njegovo vrednovanje.

Na natječaj je pristiglo 109 likovnih radova učenika 20 osnovnih škola. Nagrade su bile dodijeljene za prva tri mjesta, a svim ostalim sudionicima podijeljene su Pohvalnice ili Zahvalnice i vrećice sa slatkim proizvodima iz Makedonije te knjiga ,,Siljan roda“ od Marka K. Cepenkova. Prvo mjesto dijele dva učenika: Andrija Ivanković, učenik 1. razreda, OŠ Otona Ivekovića i Petar Mikić, učenik 5. razreda, OŠ Lučko, koji su već uspješno završili likovnu radionicu kod eminentnog akademskog slikara Krunoslava Stojanovskog.