Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba

Konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba

Dana 17. lipnja 2021. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma održana je konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba.
Joško Klisović izabran je za predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, za potpredsjednici Gradske skupštine izabrani su: Ivana Kekin, Teodor Celakoski, Mislav Herman i Igor Peternel. Gradski zastupnici i zastupnice su dali prisegu.

Izabran je i Odbor za nacionalne manjene u sastavu: Marta Kiš, predsjednica, te Dina Vasić, Ivana Hraste-Sočo i Nenad Matić kao članovi.

Djelokrug rada Odbora je:

  1. razmatranje pitanja u vezi s ostvarivanjem prava nacionalnih manjina u Gradu Zagrebu;
  2. razmatranje i predlaganje mjere za unapređivanje položaja nacionalnih manjina u Gradu Zagrebu;
  3. razmatranje prijedloga odluka i drugih akata kojima se uređuju pitanja od značenja za nacionalne manjine u Gradu Zagrebu, što ih u Gradskoj skupštini predlažu vijeća i predstavnici nacionalnih manjina u Gradu Zagrebu i drugi ovlašteni predlagatelji, te daje Gradskoj skupštini svoja mišljenja i prijedloge.
Na slici: Bari Ahmedi, predstavnik turske nacionalne manjine, Tinka B. Krsteva, predsjednica Vijeća makedonske nacionalne manjine, Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, Raman Fazlievski, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine

Na sjednici su kao počasni gosti bili i članovi Koordinacije vijeća i predstavnici nacionalnih manjina Grada Zagreba koji su se na kratko susreli s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, čestitali mu na izboru, poželjeli puno uspjeha u daljnjem radu, te uzajamno potvrdili nastavak suradnje.