Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba

Međunarodni dan žena

Druženje i izraz poštovanja svim ženama

Dana 5. ožujka 2020. godine prostorije gradske četvrti Novi Zagreb prštale su od ljepote –  šarma lijepih žena i cvijeća.
Naime povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, Vijeće makedonske nacionalne manjine grada Zagreba organiziralo je druženje uz kavu na kojem su se okupile članice Vijeća Makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba i Makedonskog kulturnog društva “Ohridski biseri” koje su ugostile vijećnice i predstavnice ostalih nacionalnih manjina Grada Zagreba.
Govorilo se o položaju žena od prapovijesti do danas i zajednički proslavili socijalna, ekonomska, društvena i politička postignuća za koja su se žene svojim znanjem trudom i utjecajem izborile. Događaj smo nazvali ženski razgovor na kojem smo razmijenile iskustva, podijelile cvijeće i zahvalili svim ženama koje su gradili i unapređuju ženski položaj i prava u društvu.
Druženju su prisustvovale i Elizabeta Knorr, zamjenica pročelnice Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Grada Zagreba, i Ljiljana Klašnja, pomoćnica pročelnika Sektora za promicanje ljudskih prava, civilno društvo i nacionalne manjine Grada Zagreba.

Odgovori